MENÜ

Hotel Európa
Irány Magyarország!

Induljon jól a nap...

a vízitorna után ne mulasszuk el a reggelit a Citrus Étteremben. A büféasztalon több mint 150 fajta étel található. Ebből a választékból mindenki összeállíthatja saját ízlésének megfelelően a reggelijét. Mi tudjuk, milyen fontos egy reggeli...
Hétköznap: 7.00 - 10.00.
Hétvégén: 7.00 - 11.00.


Ebédszünet...

jól esik az ebéd egy aktívan eltöltött délelőtt vagy egy városi séta után a szálloda éttermében. 12.00-15.00 óráig változatos büfékínálattal vagy napi étlapválasztékkal várjuk vendégeinket!
Aki nyáron napozással és fürdőzéssel szeretné tölteni az egész napot, medenceparti Grillkertünkben fogyaszthat el egy könnyű ebédet vagy fagylaltkülönlegességet, illetve frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, koktélok közül választhat.
Nem csak a klasszikus grill húsételek találhatók étlapunkon, hanem zöldségekből készült különlegességeket is kínálunk. Fogyasztottak már búzából készült zöldséglepényt kefirrel, kölesrizottót vagy hajdinával töltött cukkínit? Kóstolják meg az új ízeket!
10.00-18.00 óráig tart nyitva a nyári időszakban (június 1- augusztus 31)


Hangulatos vacsora...

A kellemesen töltött nap után elfogyasztott vacsora egy kalandos utazás a gasztronómia világában. Büféasztal kínálatunk tartalmazza a tradicionális magyar konyha ízeit, vegetáriánus és Zala megyei regionális ételeket, amelyek mellett a nagymama házi süteményeit is megkóstolhatják.
Kellemes hideg előételeink után, amelyek egyáltalán nem szokványosak, kóstolják meg tradicionális leveseinket. Ezután következnek az egyben sültek, amit frissen tálalunk Önöknek. Minden este kínálunk egy tipikus balatoni halételt, illetve egy magyarosabb jellegű főételt. Esténként egy vegetáriánus fogást mindig találnak büféasztalunkon. Természetesen a fantáziadús köretek sem hiányoznak választékunkból.
Salátabüfénk két részből áll: a tradicionális magyaros, ecetes savanyúságokból és a frissen elkészített leveles salátákból, friss zöldségekből, amelyekhez rafináltan ízesített önteteket, eper- és málnaecetet, tökmagolajat és más különlegességeket kínálunk.
A somlói galuska házunk specialitása. Süteményeink szezonnak megfelelő gyümölcsökből készülnek. Nagymama jól bevált receptjei alapján készült édes finomságokat is mindig megtalálják desszertbüfénk kínálatában.
Konyhafőnökünk és csapatának specialitásai, illetve az ételekkel ízben harmonizáló borok teszik teljessé napunkat.
Citrus Étterem: 17.30-21.30, nyári időszakban 17.30-22.00

Lazítás a bárban...

Az egész napos kimerítő programok közben igazi kikapcsolódást nyújt a szálloda két hangulatos bárja. Aperitif Drinkbárunk széleskörű italválasztékkal s hangulatos télikerttel áll vendégeink rendelkezésére, 17.00-22.00 óráig. Galéria Kávézónk koktélkülönlegességekkel, csábító süteményekkel és kávévariációkkal kényezteti vendégeit, esténként pedig élőzene varázsol meghitt hangulatot a Galéria Kávézóban, ahonnan figyelemmel kísérhetjük a hallban folyó életet. Nyitva 10.00-24.00

Jóleső felfrissülés...

A szálloda Grill kertje ideális sziget az egész napos fürdőzés közepette, frissítő italkínálat és könnyű fogások szolgálják a vendégek igényeit. Nyitva június 1-től augusztus 31-ig.
Ősztől tavaszig tartó szolgáltatásunk vendégeink részére: grátisz levest fogyaszthatnak az uszodabárban minden nap 12.00-15.00 óra között.
Nyitva május 1 - szeptember 31-ig 12.00-18.00 óráig

 

 

Aktuális receptajánlatunk:

Zöldséges csirkechips házi készítésű sajttal

Hozzávalók 4 főre:
csirkemell 40 dkg , cukkíni 1 db, padlizsán 1 db, főtt sárgarépa 2 db,  gombafej 4 db, zöldborsó 10 dkg, zöldbab 5 dkg, póréhagyma 1 szál, tej 1 l, ecet 1 ek., só, bors, curry, petrezselyem , szójaszósz, kukoricakeményítő, olívaolaj, tejszín

Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemell filét sóval, borssal, szójaszósszal lepácoljuk, kb. 3 óra pihentetés után, beleforgatjuk kukoricakeményítőbe, bő olajban teljesen szárazra (chips) kisütjük. A jól előmelegített serpenyőbe teszünk egy kis olíva olajat, beletesszük  a kisebb méretűre darabolt zöldségeket, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezzük, magas hőmérsékleten összepirítjuk, curryvel megszórjuk, kevés kukoricakeményítőt adunk hozzá, tejszínnel és a csirke chipssel összeforraljuk. Tálaláskor a kockára vágott házi készítésű sajttal kínáljuk.

Házi sajt készítése:
Tejet felforraljuk, 1 ek. ecetet adunk hozzá, ezáltal a tej kicsapódik. Szűrőbe helyezett gézre öntjük, összekötjük, kipréseljük. Utána megfelelő méretűre daraboljuk. A sajtot lehet közvetlen fogyasztani, sütni vagy olívaolajjal, fűszerekkel pácolni. Nagyon finom előételként!

Jó étvágyat kívánok,

Plótár István

 

Asztali nézet